<back   Jemsite > Toolbox: Setup, Repairs and Mods > Tech: Setup, Repairs and Mods

Tech: Setup, Repairs and Mods Guitar workbench discussion such as setup, repairs, mods, installing new parts and more.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-16-2012, 06:11 AM
ChaserHUN  is offline
 
Join Date: Oct 2011
Location: harkany
Posts: 89  -  iTrader: (0)

Bridge replacement for Cort M600


Ok, so I have a Cort M600, and the bridge sucks. I can't set the string heights individually, just only the whole bridge by the side. Also what sucks that the higher go on the fretboard the bigger the string height is.
http://medias.audiofanzine.com/image...urst-16051.jpg
Is there a bridge I can pu in this guitar wich I can set all the strings heights, and it won't be so **** to play on the higher frets too?
quote
  #2  
Old 12-16-2012, 09:52 AM
Death.by.G-string  is offline
 
Join Date: Jan 2010
Location: netherlands
Posts: 494  -  iTrader: (3)

Re: Bridge replacement for Cort M600


If you want to adjust the individual stringheight of the bridge saddles,then this is only possible by making the slots (grooves) deeper on the saddles.

if you do this incorrect you will have to replace your bridge saddles.

first messure the radius of the fretboard and the bridge to see how far off they are from eachother. then decide what to do. adjust or replace.
quote
  #3  
Old 12-16-2012, 10:20 AM
ChaserHUN  is offline
 
Join Date: Oct 2011
Location: harkany
Posts: 89  -  iTrader: (0)

Re: Bridge replacement for Cort M600


Isn't any other bridge that I can install on this guitar?
quote
  #4  
Old 12-16-2012, 11:04 AM
Death.by.G-string  is offline
 
Join Date: Jan 2010
Location: netherlands
Posts: 494  -  iTrader: (3)

Re: Bridge replacement for Cort M600


There are loads of replacement bridges available.
Schaller,Gotoh,Tonepros,ABM,etc. to name a few.
quote
  #5  
Old 12-16-2012, 11:07 AM
ChaserHUN  is offline
 
Join Date: Oct 2011
Location: harkany
Posts: 89  -  iTrader: (0)

Re: Bridge replacement for Cort M600


Can you link one that is good for this guitar? I couldn't find anything normal. It would be cool if the strings were parallel with neck, because now the higher the you on the fretas the higher the strings.
quote
  #6  
Old 12-16-2012, 12:29 PM
silverctr  is offline
 
Join Date: Mar 2012
Location: Stockton, CA
Posts: 943  -  iTrader: (4)
Reviews: 15

Re: Bridge replacement for Cort M600


Has this guitar been setup? (i.e. truss rod, etc.) Is this a set-neck or bolt-on neck? If it's bolt-on, maybe shim the neck. Otherwise you need to figure out the bridge-post spacing before shopping for a new bridge. I have yet to see a TOM bridge where you could adjust individual string height.
quote
  #7  
Old 12-16-2012, 01:27 PM
AlaskaBat  is offline
Banned
 
Join Date: Dec 2008
Location: Houston, TX
Posts: 9,291  -  iTrader: (18)
Reviews: 98

Re: Bridge replacement for Cort M600


Quote:
Originally Posted by silverctr View Post
Has this guitar been setup? (i.e. truss rod, etc.) Is this a set-neck or bolt-on neck? If it's bolt-on, maybe shim the neck. Otherwise you need to figure out the bridge-post spacing before shopping for a new bridge. I have yet to see a TOM bridge where you could adjust individual string height.
This^^^^^

Try some neck shim first before buying a new bridge.
Most others will be the same--no individual height adjustment.
Sounds like you just need a good setup--which won't cost you....if done yourself.
quote
  #8  
Old 12-17-2012, 12:55 AM
(a)
RGTFanatic  is offline
 
Join Date: Jun 2003
Location: New Lenox, IL-USA
Posts: 8,367  -  iTrader: (17)
Reviews: 2

Re: Bridge replacement for Cort M600


The M600 is a set neck. comes standard with a Tone pro's licensed bridge and tail.

The Babicz full contact TOM is the only "action height" adjustable TOM that I know of.......

It's pretty reasonably priced and a really nice looking piece of hardware.

http://www.fullcontacthardware.com/f...tic-bridge.htm

Video install:

http://www.youtube.com/watch?feature...v=jWtFH0EOj6Y#!
__________________

quote
  #9  
Old 12-17-2012, 07:54 PM
fly_with_v  is offline
 
Join Date: Mar 2011
Location: Central Coast California
Posts: 217  -  iTrader: (0)
Reviews: 9

Re: Bridge replacement for Cort M600


I have installed several Babicz Full Contact bridges on customer builds and I can say it is one of the best bridges I have ever used. I haven't had much time playing with one, but from a setup standpoint it is excellent. Everything is adjustable and very well made. Adjustments are simple. I highly reccommend these and the price is extremely good when compared to other TOM's. It does look a bit different though.




quote
  #10  
Old 12-18-2012, 12:59 AM
(a)
RGTFanatic  is offline
 
Join Date: Jun 2003
Location: New Lenox, IL-USA
Posts: 8,367  -  iTrader: (17)
Reviews: 2

Re: Bridge replacement for Cort M600


Apparently they'll be offering non-logo tailpieces soon too......... thats a bonus!!!
__________________

quote
Reply

Tags
bridge, cort m600

Thread Tools
Display Modes

Show/Hide Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Show/Hide Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cort HBS 2 pickups replacement. Monea Pickups & wiring 5 03-31-2012 06:21 AM
What bridge pu do you recommend in a Cort X6? kilipeti Pickups & wiring 11 05-08-2011 12:02 PM
Need a replacement bridge Nick 6 Other Ibanez Guitars (including Premiums) 1 05-12-2008 09:23 PM
bridge replacement? arnab Tech: Setup, Repairs and Mods 6 07-03-2007 02:14 AM

Sitemap:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

All times are GMT -4. The time now is 01:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
(c) jemsite.com
Powered by