<back   Jemsite > Toolbox: Setup, Repairs and Mods > Tech: Setup, Repairs and Mods

Tech: Setup, Repairs and Mods Guitar workbench discussion such as setup, repairs, mods, installing new parts and more.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-20-2009, 08:57 AM
IBANEZRG320DXFMTG  is offline
 
Join Date: Aug 2009
Location: PINAS
Posts: 77  -  iTrader: (0)

EDGE 3 TO EDGE PRO 2 SWAPPING


i have already done my home work and it does fit, i just did some routing on the cavity coz the tremolo is sitting but need not any special tools to do that much...it worth it though......im just gonna find the edge pro,my second assignment
quote
  #2  
Old 09-20-2009, 09:05 AM
IBANEZRG320DXFMTG  is offline
 
Join Date: Aug 2009
Location: PINAS
Posts: 77  -  iTrader: (0)

Re: EDGE 3 TO EDGE PRO 2 SWAPPING


im gonna post some pictures as reference
quote
  #3  
Old 09-22-2009, 01:22 AM
prydogga  is offline
 
Join Date: Jan 2009
Location: Vic, Australia
Posts: 942  -  iTrader: (0)
Reviews: 4

Re: EDGE 3 TO EDGE PRO 2 SWAPPING


Uhh why swap an edge III for an EPII? The Edge III is a portion better...
quote
  #4  
Old 09-23-2009, 06:12 AM
IBANEZRG320DXFMTG  is offline
 
Join Date: Aug 2009
Location: PINAS
Posts: 77  -  iTrader: (0)

Re: EDGE 3 TO EDGE PRO 2 SWAPPING


Quote:
Originally Posted by prydogga View Post
Uhh why swap an edge III for an EPII? The Edge III is a portion better...
its the only choice that i have just for now, coz the main branch store of ibanez here in china doesnt have one but im still searching the edge pro.

Last edited by IBANEZRG320DXFMTG; 09-23-2009 at 06:15 AM. Reason: added
quote
  #5  
Old 09-23-2009, 06:21 AM
IBANEZRG320DXFMTG  is offline
 
Join Date: Aug 2009
Location: PINAS
Posts: 77  -  iTrader: (0)

Re: EDGE 3 TO EDGE PRO 2 SWAPPING


edge 3 on rg320



this is my main problem the bushing on the inside already wrecked causes to wiggle even if it is tighten
quote
  #6  
Old 09-23-2009, 06:25 AM
IBANEZRG320DXFMTG  is offline
 
Join Date: Aug 2009
Location: PINAS
Posts: 77  -  iTrader: (0)

Re: EDGE 3 TO EDGE PRO 2 SWAPPING


edge 3 and edge 2 anchor..it has the same size to fit in the whole but differ on height
(Edge 3=gold and Edge 2 Black)


Last edited by IBANEZRG320DXFMTG; 09-23-2009 at 06:27 AM. Reason: adding the pictures
quote
  #7  
Old 09-23-2009, 06:30 AM
IBANEZRG320DXFMTG  is offline
 
Join Date: Aug 2009
Location: PINAS
Posts: 77  -  iTrader: (0)

Re: EDGE 3 TO EDGE PRO 2 SWAPPING


studs - difference - Thread

left to right - edge 3 -----edge 2
quote
  #8  
Old 09-23-2009, 06:31 AM
IBANEZRG320DXFMTG  is offline
 
Join Date: Aug 2009
Location: PINAS
Posts: 77  -  iTrader: (0)

Re: EDGE 3 TO EDGE PRO 2 SWAPPING


installing the studs
quote
  #9  
Old 09-23-2009, 06:32 AM
IBANEZRG320DXFMTG  is offline
 
Join Date: Aug 2009
Location: PINAS
Posts: 77  -  iTrader: (0)

Re: EDGE 3 TO EDGE PRO 2 SWAPPING


edge 2 and edge 3
quote
  #10  
Old 09-23-2009, 06:52 AM
IBANEZRG320DXFMTG  is offline
 
Join Date: Aug 2009
Location: PINAS
Posts: 77  -  iTrader: (0)

Re: EDGE 3 TO EDGE PRO 2 SWAPPING


then i have to route on the body..coz the trem already sitting on the cavity = no pull ups


....and route and route.......


...And take a break
quote
  #11  
Old 09-23-2009, 06:56 AM
IBANEZRG320DXFMTG  is offline
 
Join Date: Aug 2009
Location: PINAS
Posts: 77  -  iTrader: (0)

Re: EDGE 3 TO EDGE PRO 2 SWAPPING


and after 8 hours of repairing and smoking i did it atlast








quote
  #12  
Old 09-23-2009, 09:24 AM
nuno  is offline
 
Join Date: Jun 2001
Location: Italia
Posts: 4,725  -  iTrader: (0)

Re: EDGE 3 TO EDGE PRO 2 SWAPPING


nice job, but quit smoking
quote
  #13  
Old 09-23-2009, 01:48 PM
nafigator  is offline
 
Join Date: Feb 2009
Location: Latvia, Riga
Posts: 467  -  iTrader: (2)

Re: EDGE 3 TO EDGE PRO 2 SWAPPING


Nice job man! Looks like a way to go. How is the tuning holding and intonation?
quote
  #14  
Old 09-23-2009, 01:49 PM
nafigator  is offline
 
Join Date: Feb 2009
Location: Latvia, Riga
Posts: 467  -  iTrader: (2)

Re: EDGE 3 TO EDGE PRO 2 SWAPPING


And yes... get rid of that bad habit. It will kill ya
quote
  #15  
Old 09-23-2009, 02:28 PM
IBANEZRG320DXFMTG  is offline
 
Join Date: Aug 2009
Location: PINAS
Posts: 77  -  iTrader: (0)

Re: EDGE 3 TO EDGE PRO 2 SWAPPING


Quote:
Originally Posted by nafigator View Post
Nice job man! Looks like a way to go. How is the tuning holding and intonation?
the tuning is better than before, but that was just five days from the time i install the new trem...the string is too stiff but better for me...and now i can do some stuff like flutter... the action feels so comfortable than before and it was very low even if i pull up the strings it doesnt touch the fret...that was just for 5 days, let see what happens for the next few months...
quote
Reply

Tags
edge 3 tremolo


Thread Tools
Display Modes

Show/Hide Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Show/Hide Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Some quick questions about swapping to an Edge Pro.. hotwax1989 Tech: Setup, Repairs and Mods 5 09-21-2009 01:36 PM
Edge swapping Vaibanez Tech: Setup, Repairs and Mods 1 07-29-2009 03:12 PM
Lo-TRS II ??? - swapping with an Edge and more wulpul Archived Topics and Common Questions - GO HERE FIRST 16 01-07-2006 07:25 PM
swapping lo pro for edge original adamcbest Other Ibanez Guitars (including Premiums) 4 11-10-2004 12:34 PM
swapping EP/EP II with original edge stratman219 Tech: Setup, Repairs and Mods 3 04-28-2003 12:28 AM

Sitemap:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

All times are GMT -4. The time now is 11:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
(c) jemsite.com
Powered by