<back   Jemsite > Guitars and Gear > Gear and Equipment

Gear and Equipment Gear & equipment disussed here. Amps, pedals, whatever.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-16-2012, 05:38 PM
Toadster  is offline
 
Join Date: Dec 2006
Location: uk
Posts: 72  -  iTrader: (0)

2 amps are better than one ?


Right just because im a little bored and been watching a joe bonamassa dvd, got to thinking why have one amp when you can have two, ...also happens that ive seen a rather tasty amp id like to buy....

but my question is does this rig diagram make sense ? are there any problems i might have over looked etc.... and input would be great

quote
  #2  
Old 12-16-2012, 07:40 PM
AlaskaBat  is offline
Banned
 
Join Date: Dec 2008
Location: Houston, TX
Posts: 9,291  -  iTrader: (18)
Reviews: 98

Re: 2 amps are better than one ?


Run the modulation effects through the respective amp's effects loop.
quote
  #3  
Old 12-16-2012, 08:26 PM
silverctr  is offline
 
Join Date: Mar 2012
Location: Stockton, CA
Posts: 943  -  iTrader: (4)
Reviews: 15

Re: 2 amps are better than one ?


Quote:
Originally Posted by AlaskaBat View Post
Run the modulation effects through the respective amp's effects loop.
This ^^^^^ although why not run it as a stereo setup instead.
quote
  #4  
Old 12-16-2012, 08:30 PM
AlaskaBat  is offline
Banned
 
Join Date: Dec 2008
Location: Houston, TX
Posts: 9,291  -  iTrader: (18)
Reviews: 98

Re: 2 amps are better than one ?


Quote:
Originally Posted by silverctr View Post
This ^^^^^ although why not run it as a stereo setup instead.
I was thinking that too, but running them separately gives more tonal flavors.
quote
  #5  
Old 12-16-2012, 09:20 PM
peterjbrown96  is offline
 
Join Date: Jul 2012
Location: America
Posts: 30  -  iTrader: (0)

Re: 2 amps are better than one ?


Steve Vai does something like this:
http://www.ibanez.com/steves_rig
quote
  #6  
Old 12-17-2012, 12:23 PM
Toadster  is offline
 
Join Date: Dec 2006
Location: uk
Posts: 72  -  iTrader: (0)

Re: 2 amps are better than one ?


thanks for the replys guys and yea would probly like to run the effects through the effects loop unfortunately the amp im using doesnt have one lol....

only other thing would the delay pedal work correctly after the flanger/ before the distortion ?
quote
  #7  
Old 12-17-2012, 12:25 PM
Toadster  is offline
 
Join Date: Dec 2006
Location: uk
Posts: 72  -  iTrader: (0)

Re: 2 amps are better than one ?


Quote:
Originally Posted by peterjbrown96 View Post
Steve Vai does something like this:
http://www.ibanez.com/steves_rig
and wow !!! that might be outta my budget lol !!! a man can dream tho !!
quote
  #8  
Old 12-17-2012, 07:07 PM
peterjbrown96  is offline
 
Join Date: Jul 2012
Location: America
Posts: 30  -  iTrader: (0)

Re: 2 amps are better than one ?


Quote:
Originally Posted by Toadster View Post
thanks for the replys guys and yea would probly like to run the effects through the effects loop unfortunately the amp im using doesnt have one lol....

only other thing would the delay pedal work correctly after the flanger/ before the distortion ?
after the flanger and before the distortion...
in short yeah it would work, but it may not be the best.

I've found it's best to put delay at/near the very end of your effects loop if you'r looking for a more natural sound; it could sound somewhat artificial otherwise.

I've found that on a really gainy channel, however, this particular arrangement causes (on my particular amp) a drop in distortion on the delayed material rather than volume. this will depend on whether you have a 'gain' box or a 'distortion' box; i wouldn't reccomend it with the latter,

Don't take my word for it though. GET OUT THERE AND TRY IT!!!
quote
  #9  
Old 12-17-2012, 07:42 PM
AlaskaBat  is offline
Banned
 
Join Date: Dec 2008
Location: Houston, TX
Posts: 9,291  -  iTrader: (18)
Reviews: 98

Re: 2 amps are better than one ?


Quote:
Originally Posted by Toadster View Post
thanks for the replys guys and yea would probly like to run the effects through the effects loop unfortunately the amp im using doesnt have one lol....

only other thing would the delay pedal work correctly after the flanger/ before the distortion ?
If you're handy with a soldering iron--you can make a pedal loop switcher.
quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Show/Hide Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Show/Hide Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Blackstar Amps unveil HT-5 Amps at MusikMesse Milo Gear and Equipment 5 04-06-2011 09:57 PM
Need advice - rack mount amps -normal amps ? Jaden Gear and Equipment 7 10-20-2008 07:40 AM
Car Audio Amps vs. Guitar Amps Jeff Gear and Equipment 8 09-01-2003 07:47 AM
Can someone explain to me power amps and pre amps? BrianH Gear and Equipment 12 06-27-2002 11:40 AM
Amps, amps and more amps... - Suggestions...there are too ma carlos seo Gear and Equipment 4 05-17-2001 01:53 PM

Sitemap:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

All times are GMT -4. The time now is 07:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
(c) jemsite.com
Powered by