<back   Jemsite > Guitars and Gear > Gear and Equipment

Gear and Equipment Gear & equipment disussed here. Amps, pedals, whatever.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-13-2005, 05:32 PM
(a)
megadeth  is offline
 
Join Date: Aug 2004
Location: Tallahassee, FL
Posts: 1,221  -  iTrader: (10)

can G-Major/Force do THIS ?!?!


there is a feature in podxt which enables you to record a dry signal and then you can run it thru different patches and see which sounds better. This surely is a great feature....specially for people who like to record without effects. I am wondering if G-Major/Force can do the same for me ?
quote
  #2  
Old 09-13-2005, 05:39 PM
Algiman  is offline
 
Join Date: Nov 2003
Location: Oxford, UK
Posts: 2,669  -  iTrader: (14)

Re: can G-Major/Force do THIS ?!?!


No, not in the same way as the POD.

You could use the effect units in the effects loop of what ever you are recording with and run a dry signal through it. But what the POD does is totally different.
quote
  #3  
Old 09-13-2005, 05:57 PM
(a)
megadeth  is offline
 
Join Date: Aug 2004
Location: Tallahassee, FL
Posts: 1,221  -  iTrader: (10)

Re: can G-Major/Force do THIS ?!?!


but then what i'll be recording is a delay+reverb loaded signal, right ? I generally tend to avoid that in case i need to change some effect levels in the final mix.
i prefer recording a overdriven singal then use 3rd party effects in nuendo for mixing.
quote
  #4  
Old 09-14-2005, 02:55 AM
Algiman  is offline
 
Join Date: Nov 2003
Location: Oxford, UK
Posts: 2,669  -  iTrader: (14)

Re: can G-Major/Force do THIS ?!?!


Not if you record with no effects at all, then mix in effects from the processor afterwards when you are mastering.

The thing the POD does is allows you to record a dry signal then process it with differend amp models, effects etc.
quote
  #5  
Old 09-14-2005, 12:30 PM
vaitrucci  is offline
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 15  -  iTrader: (0)

Re: can G-Major/Force do THIS ?!?!


Is there any feature on a G-Major/Force which allows you to crank up the amp volume but output at a lower volume without sacrificing tone, like some attenuators can do?
quote
  #6  
Old 09-14-2005, 01:07 PM
nightfiend14  is offline
 
Join Date: Jan 2005
Location: IA, USA
Posts: 1,007  -  iTrader: (10)

Re: can G-Major/Force do THIS ?!?!


Quote:
Originally Posted by vaitrucci
Is there any feature on a G-Major/Force which allows you to crank up the amp volume but output at a lower volume without sacrificing tone, like some attenuators can do?
I know the behringer Vamp pro does that.
quote
  #7  
Old 09-14-2005, 01:50 PM
Algiman  is offline
 
Join Date: Nov 2003
Location: Oxford, UK
Posts: 2,669  -  iTrader: (14)

Re: can G-Major/Force do THIS ?!?!


http://www.tcelectronic.com/media/G_Major_US_rev71.pdf
quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Show/Hide Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Show/Hide Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
G-Major vs G-Force megadeth Gear and Equipment 2 08-10-2007 08:19 AM
tc g-force versus tc g-major... jemke Gear and Equipment 3 01-11-2005 06:05 AM
G-major vs G-force. urkoman Gear and Equipment 3 12-28-2002 01:33 AM
g major, g force??????? davester1234 Gear and Equipment 7 05-23-2002 04:24 PM
got the g-major - should I have gotten the g-force? Roland Schemers Gear and Equipment 4 06-28-2001 07:04 PM

Sitemap:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

All times are GMT -4. The time now is 02:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
(c) jemsite.com
Powered by