Zoom G3 - who's tried one? - Jemsite
Gear and Equipment Gear & equipment disussed here. Amps, pedals, whatever.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 (permalink) Old 01-03-2013, 07:22 PM Thread Starter
 
Join Date: Jun 2010
Location: Vancouver, Canada
Posts: 2,585
Reviews: 10
Zoom G3 - who's tried one?

There is a shiny new Zoom G3 on CL here for $130 and I was thinking about buying one - I've read lots of good reviews but I was wondering if anyone here has tried one yet.

I basically just want to run it through the effects loop of my Legacy head so I can save a variety of delay and/or chorus presets. I currently do this with my very old Digitech GSP5, which I am thinking of retiring because it is old and a PITA to program and I can't use it in my effects loop so I have to run my guitar through the GSP5 first and then into my Legacy, which I don't really like doing.

There aren't many delay pedals that let you save multiple presets (only 4 on the DD-20). I have looked at the Line 6 M5 but it only lets you use one effect at a time and the M9 is a lot more $$ than the G3.

Thoughts anyone?
doriangrey is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 01-04-2013, 06:47 PM Thread Starter
 
Join Date: Jun 2010
Location: Vancouver, Canada
Posts: 2,585
Reviews: 10
Re: Zoom G3 - who's tried one?

Nobody out there has tried one?
doriangrey is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 01-04-2013, 07:03 PM
 
metalhead52's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Omaha,NE
Posts: 730
Reviews: 1
Re: Zoom G3 - who's tried one?

Haven't tried the G3 but I love my G2. Has some great distortion and effects. Acoustic sim is awesome. Never had any luck with multi pedals through the effects loop in my Legacy 212 though. Always a loud hum.
metalhead52 is offline  
post #4 of 9 (permalink) Old 01-04-2013, 07:44 PM
Banned
 
Join Date: Dec 2008
Location: Houston, TX
Posts: 9,291
Reviews: 98
Re: Zoom G3 - who's tried one?

I sometimes use my G2G in the effects loop for modulation--I like it.
No experience with the G3, but would guess it to be at least as good.
AlaskaBat is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 01-05-2013, 10:44 AM
 
Join Date: Sep 2012
Location: UK
Posts: 64
Re: Zoom G3 - who's tried one?

I had a Zoom G3, didn't like the Amp sim, but the fx are decent. Return and got the Pod HD. If you are using it for FX only, it should be ok. One thing that really bother me was that I couldn't rename the patch.
gEARs7 is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 01-05-2013, 02:38 PM Thread Starter
 
Join Date: Jun 2010
Location: Vancouver, Canada
Posts: 2,585
Reviews: 10
Re: Zoom G3 - who's tried one?

Quote:
Originally Posted by gEARs7 View Post
I had a Zoom G3, didn't like the Amp sim, but the fx are decent. Return and got the Pod HD. If you are using it for FX only, it should be ok. One thing that really bother me was that I couldn't rename the patch.
U can't rename the patches? That is dumb....I thought about the pod hd but u can't use those for effects only in the amps effects loop... I was led to believe that u have to use an amp model with pod hd and can't just program patches with effects only ... Plus they are more money... Those are the reasons why I'm leaning towards zoom g3
doriangrey is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 01-05-2013, 03:57 PM
 
Join Date: Jan 2005
Location: Canberra, Australia
Posts: 9,012
Reviews: 120
Re: Zoom G3 - who's tried one?

Are you talking about the old G3 model or the new one? Both are quite different.
LonePhantom is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 01-06-2013, 02:32 AM Thread Starter
 
Join Date: Jun 2010
Location: Vancouver, Canada
Posts: 2,585
Reviews: 10
Re: Zoom G3 - who's tried one?

The new one...they have the G3 and the G3x with the expression pedal...it's been getting some great reviews but I thought I would see if anyone here has tried one...
doriangrey is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 01-06-2013, 03:51 AM
 
Join Date: Jan 2005
Location: Canberra, Australia
Posts: 9,012
Reviews: 120
Re: Zoom G3 - who's tried one?

I've heard that the new G3 is very impressive too. If its better than my old G7.1ut (which had some awesome models) its sure to be a winner.
LonePhantom is offline  
Reply

Tags
zoom g3

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jemsite forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address

IMPORTANT: You will be required to activate your account so please ensure that your email address is correct.

If you do not receive your activation check your spam folder before using the CONTACT US form (at the bottom right of each page).



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Zoom G2-1U MFB Recording Studio 2 10-30-2008 10:10 AM
Zoom G2 Christoph_JEM Gear and Equipment 4 11-15-2005 06:24 PM
Just got a Zoom G2...anyone else got one beyblade Gear and Equipment 0 10-25-2005 12:01 PM
Zoom 606? spacenuke Gear and Equipment 3 11-10-2002 05:38 AM
Zoom MSR-4 or Zoom PS-02 recorder? - What one should I go fo WildWayz Gear and Equipment 5 04-24-2002 07:58 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome