usb ports not working ??? - Jemsite
Off-topic / Miscellaneous Talk about miscellaneous stuff off-topic and not related to music, guitars or bands. No music, gear or anything guitar related here please.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 16 (permalink) Old 03-09-2009, 07:54 AM Thread Starter
Banned
 
Join Date: Sep 2007
Location: newcastle.england
Posts: 2,575
usb ports not working ???

hi lads.theres something up with the usb ports on my pc.when i plug my ipod in or digital camera in nothings happening,normaly when i plug ipod in the pc makes a noise,meaning that the usb port has reconized the ipod.all of a sudden usb ports dont reconise anything ??? my son has been playing on pc all weekend he must of done something.i need to get this sorted quick as i cant live without ipod cheers folks.rob
rob777vdy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 16 (permalink) Old 03-09-2009, 08:13 AM
 
jb4674's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Fairfax, VA - USA
Posts: 4,613
Reviews: 18
Re: usb ports not working ???

What OS are you using?

Go to the device manager and see if there are any devices with an exclamation mark next of them or a question mark next to them. If everything looks fine, plug in your ipod and see what happens in the device manager when you plug it in. You mightg have to delete all the usb devices and reboot so that the machine can pick them up again.

Another thing worth checking is to see what letters (if any) are being assigned to your devices. If the letters that the devices want are already being used, that might be the reason why you can't see them.

Jimmy
jb4674 is offline  
post #3 of 16 (permalink) Old 03-09-2009, 10:12 AM Thread Starter
Banned
 
Join Date: Sep 2007
Location: newcastle.england
Posts: 2,575
Re: usb ports not working ???

Quote:
Originally Posted by jb4674 View Post
What OS are you using?

Go to the device manager and see if there are any devices with an exclamation mark next of them or a question mark next to them. If everything looks fine, plug in your ipod and see what happens in the device manager when you plug it in. You mightg have to delete all the usb devices and reboot so that the machine can pick them up again.

Another thing worth checking is to see what letters (if any) are being assigned to your devices. If the letters that the devices want are already being used, that might be the reason why you can't see them.

Jimmy
thanks jim.when im on device management and plug in ipod i get this message.one of the usb devices has malfunctioned and windows doesnt reconize it.wtf is that all about.ive followed the troubleshoot thingy,but its dirt complicated
rob777vdy is offline  
post #4 of 16 (permalink) Old 03-10-2009, 03:20 PM
 
shredmaster's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Chicago
Posts: 2,494
Re: usb ports not working ???

try this for starters...
go to device manager again, and right click on EVERY usb and click DELETE! delete them all !! close everything and restart the machine. when windows comes back it will reinstall them automatically, refreshing them. if you have XP pro, it will work great, win2k, will see them too but i have seen with win2k, you may need to install them again manually.... with drivers...rare. if XP, do it. another thing i thought of, and i doubt this, is the usb ports could be disabled in the bios. again, probably not the case, unless your son goes there. who knows.

Steve
shredmaster is offline  
post #5 of 16 (permalink) Old 03-13-2009, 06:33 AM
 
Join Date: May 2003
Location: Adelaide
Posts: 2,561
Reviews: 34
Re: usb ports not working ???

All of the above is true. Try them first.

Where are the ports on your pc?

If they are on the front there is a chance that the connector wire has popped off.
If they are on the back near the PCI and other expansion slots it is possible that some heavy handed swapping could have shifted them in their slot.
nickcoumbe is offline  
post #6 of 16 (permalink) Old 03-13-2009, 08:27 AM Thread Starter
Banned
 
Join Date: Sep 2007
Location: newcastle.england
Posts: 2,575
Re: usb ports not working ???

Quote:
Originally Posted by nickcoumbe View Post
All of the above is true. Try them first.

Where are the ports on your pc?

If they are on the front there is a chance that the connector wire has popped off.
If they are on the back near the PCI and other expansion slots it is possible that some heavy handed swapping could have shifted them in their slot.
there at the front
rob777vdy is offline  
post #7 of 16 (permalink) Old 03-13-2009, 08:36 AM Thread Starter
Banned
 
Join Date: Sep 2007
Location: newcastle.england
Posts: 2,575
Re: usb ports not working ???

how do you get into device manager.this is fooking hopless im s.h.i.t with pc
rob777vdy is offline  
post #8 of 16 (permalink) Old 03-13-2009, 08:44 AM Thread Starter
Banned
 
Join Date: Sep 2007
Location: newcastle.england
Posts: 2,575
Re: usb ports not working ???

Quote:
Originally Posted by ibanez777vbk View Post
how do you get into device manager.this is fooking hopless im s.h.i.t with pc
done it
rob777vdy is offline  
post #9 of 16 (permalink) Old 03-13-2009, 08:48 AM Thread Starter
Banned
 
Join Date: Sep 2007
Location: newcastle.england
Posts: 2,575
Re: usb ports not working ???

Quote:
Originally Posted by shredmaster View Post
try this for starters...
go to device manager again, and right click on EVERY usb and click DELETE! delete them all !! close everything and restart the machine. when windows comes back it will reinstall them automatically, refreshing them. if you have XP pro, it will work great, win2k, will see them too but i have seen with win2k, you may need to install them again manually.... with drivers...rare. if XP, do it. another thing i thought of, and i doubt this, is the usb ports could be disabled in the bios. again, probably not the case, unless your son goes there. who knows.

Steve
there is no delete only uninstall or disable.which one do i choose ?????
rob777vdy is offline  
post #10 of 16 (permalink) Old 03-13-2009, 12:34 PM
Moderator
 
jim777's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Blackwood, NJ
Posts: 9,689
Re: usb ports not working ???

Uninstall
jim777 is offline  
post #11 of 16 (permalink) Old 03-13-2009, 12:49 PM Thread Starter
Banned
 
Join Date: Sep 2007
Location: newcastle.england
Posts: 2,575
Re: usb ports not working ???

Quote:
Originally Posted by jim777 View Post
Uninstall
ah heres there jimbo,thanks mate
rob777vdy is offline  
post #12 of 16 (permalink) Old 03-13-2009, 01:01 PM Thread Starter
Banned
 
Join Date: Sep 2007
Location: newcastle.england
Posts: 2,575
Re: usb ports not working ???

yesssss its worked.i uninstalled the lot and the computer reinstalled them after.thanks very much lads for all the advice.rob
rob777vdy is offline  
post #13 of 16 (permalink) Old 03-13-2009, 08:42 PM
 
Join Date: May 2003
Location: Adelaide
Posts: 2,561
Reviews: 34
Re: usb ports not working ???

Glad you got that sorted.

Usually when I have these issues it is because something has moved in a port. This is because my best mate (who taught me everything I know about pcs) doesn't allow me ever to use more than one screw when installing new bits, and shotgun rules dictate tht I must obey.

Then there was a time when managed to flick the voltage change siwtch instead of the off switch when power a pc down once and got loud bangs and blue flashes. Great days. Remember kids, always drink beer when fixing things.
nickcoumbe is offline  
post #14 of 16 (permalink) Old 03-13-2009, 09:22 PM
 
Join Date: Jul 2001
Location: Trondheim, Norway
Posts: 3,614
Re: usb ports not working ???

Damn, too late for the "buy a mac!" comment. :P
The Euphor is offline  
post #15 of 16 (permalink) Old 03-14-2009, 06:15 AM Thread Starter
Banned
 
Join Date: Sep 2007
Location: newcastle.england
Posts: 2,575
Re: usb ports not working ???

xxxxing typical.well i thought it was sorted xxxtards.ok so i uninstalled usb then pc reinstalled after i reboot pc.then i get a message saying malfunction then whatever i have plugged in to usb shuts down.
rob777vdy is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jemsite forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address

IMPORTANT: You will be required to activate your account so please ensure that your email address is correct.

If you do not receive your activation check your spam folder before using the CONTACT US form (at the bottom right of each page).



Email Address:
OR

Log-in











Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help with a Mix I'm working on... AirGuitar Gear, Equipment, Recording & Off Topic 6 09-19-2007 12:21 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome