Ibanez Bridge Issues - Jemsite
Ibanez JEM, UV, JS & Other Signature Models For discussion of Ibanez JEM, Universe and JS (Satriani) guitars only.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 11-28-2009, 12:26 AM Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Location: Taunton, MA
Posts: 43
Ibanez Bridge Issues

I own a 2007 JEM7V-WH (Edge Pro) and a 2009 RG3550MZ (Edge Zero). I owned a 1527 (Edge Pro) in the past.

I've had the same issue with all 3 of them. After using the tremolo, the strings all either go sharp or flat. The bridge rarely returns to the original position (in tune).

I'm wondering if I've done something incorrectly setting up my guitars, if this is normal, or if maybe the springs just need to be stretched more.

I have a USA Jackson with an original Floyd Rose, and that thing has been absolutely rock solid since the day I bought it.

Any ideas?
jam3v is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 11-28-2009, 12:33 AM
 
CosmicDebris's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Richmond VA, USA
Posts: 3,980
CosmicDebris is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 11-28-2009, 12:50 AM
 
Join Date: Jun 2008
Location: Canberra, Australia
Posts: 1,052
Homebake is offline  
Reply

Tags
bridge problem

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jemsite forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address

IMPORTANT: You will be required to activate your account so please ensure that your email address is correct.

If you do not receive your activation check your spam folder before using the CONTACT US form (at the bottom right of each page).



Email Address:
OR

Log-in











Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ibanez Jem 7VWH setup issues Meolas Tech: Setup, Repairs and Mods 4 06-27-2008 01:01 AM
Adobe CS2 / Bridge issues! help! shredmaster Off-topic / Miscellaneous 0 04-29-2007 12:40 PM
Ibanez V2 in bridge or neck and noise issues slugman Pickups & wiring 1 01-20-2007 09:06 AM
Action/bridge issues doommachine Tech: Setup, Repairs and Mods 6 07-18-2006 09:48 AM
resetting bridge issues sfd1985 Tech: Setup, Repairs and Mods 6 06-29-2005 07:35 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome