A JEM 555 Problem... - Jemsite
Ibanez JEM, UV, JS & Other Signature Models For discussion of Ibanez JEM, Universe and JS (Satriani) guitars only.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 06-23-2004, 12:05 PM Thread Starter
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 3
A JEM 555 Problem...

Hey guys, I have a JEM555 and I have a minor problem with it and was wondering if anyone can help.

Basically the problem is, if I play a note, e.g. on the 12th fret of the high E, hold that note and then play a note on the B string while the E string note is still playing...you with me? Then the B string note sounds all fuzzy and...crap. I can't figure out why its doing it...maybe something to do with the pickups? I've tried it with both humbuckers and the single coil but the noise it makes is always the same.

Can anyone help me?

Thanks
Reath is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 06-23-2004, 08:31 PM
 
Join Date: Jun 2004
Location: Chicago, IL
Posts: 541
is it only when you play another note? or just particulary that B note that makes the fuzzy sound?
btangel is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 06-24-2004, 12:29 PM Thread Starter
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 3
Any other note...
Reath is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 06-25-2004, 06:15 PM
 
Join Date: Feb 2001
Location: Sao Paulo / New York
Posts: 512
Reviews: 5
Sounds like a fret buzzing problem. Check tremolo height and neck bow.

Oh, and make sure you have fresh new strings too!
carlos seo is offline  
Reply

Tags
fret buzz , neck bow

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jemsite forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address

IMPORTANT: You will be required to activate your account so please ensure that your email address is correct.

If you do not receive your activation check your spam folder before using the CONTACT US form (at the bottom right of each page).



Email Address:
OR

Log-in











Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problem with PM's? evolvedmb Forum Announcements and Member Help 0 03-17-2008 06:30 AM
problem with EMG ZW set kral Pickups & wiring 1 09-02-2004 05:22 AM
Wierd Lo-Pro Edge 7 problem... big problem! Jupiter Tech: Setup, Repairs and Mods 5 06-11-2003 01:43 PM
UV777BK trem problem - I think it is a problem (shrug) Scoff X Tech: Setup, Repairs and Mods 5 09-21-2001 12:59 AM
Any problem setting up for BEADGB? - Any problem setting up Pudreaux Ibanez JEM, UV, JS & Other Signature Models 2 06-28-2001 02:56 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome