Jem555/Bandit112/Gt-8 Problem - Jemsite
Ibanez JEM, UV, JS & Other Signature Models For discussion of Ibanez JEM, Universe and JS (Satriani) guitars only.

View Poll Results: What could be causing the problem???
Jem555 0 0%
Peavey Bandit 112 2 50.00%
Boss GT-8 1 25.00%
I'm not sure... 1 25.00%
Voters: 4. You may not vote on this poll

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 (permalink) Old 05-22-2008, 08:41 AM Thread Starter
 
Join Date: Nov 2007
Location: Philippines
Posts: 41
Reviews: 15
Jem555/Bandit112/Gt-8 Feedback Problem

Hi guys i don't really know what's causing my problem the amp the guitar or the processor...ok here's my problem whenever i make the volume louder, a very annoying feedback/microphonic squeal is being produced, this also happens whenever i add a compressor to my patch, the only thing that can make this stop is to lower the volume, but if i do lower the volume i cannot get any feedback(the good sounding harmonic type)...

Help!!!!

Last edited by j3yps; 05-22-2008 at 08:50 AM.
j3yps is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 05-22-2008, 09:04 AM
 
Join Date: Mar 2007
Location: Teesside UK
Posts: 973
Reviews: 10
Re: Jem555/Bandit112/Gt-8 Problem

are there any power supplies near the amp for the fx board or pedals? Reason why i mention it is because I also have a Bandit 112 and when my power supply for my Zoom G9 2tt is near it i get feedback and buzz noise so I have to move it out of its way to stop any interference.

hope that helps
richard1973 is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 05-22-2008, 09:16 AM Thread Starter
 
Join Date: Nov 2007
Location: Philippines
Posts: 41
Reviews: 15
Re: Jem555/Bandit112/Gt-8 Problem

Actually sir richard there's none...
j3yps is offline  
post #4 of 8 (permalink) Old 05-22-2008, 09:27 AM Thread Starter
 
Join Date: Nov 2007
Location: Philippines
Posts: 41
Reviews: 15
Re: Jem555/Bandit112/Gt-8 Problem

if there's any Gt-8 users here, you can download the patch here so that you can see if the patch is the one doing the effin feedback

http://www.esnips.com/doc/b1666caa-4...890c8dbd/j3yps
j3yps is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 05-22-2008, 10:35 AM
 
Join Date: Mar 2008
Location: Brazil
Posts: 989
Reviews: 13
Re: Jem555/Bandit112/Gt-8 Problem

Hi there!
I'm with richard1973, just test with another amp.
Rachmaninoff is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 05-22-2008, 11:25 AM Thread Starter
 
Join Date: Nov 2007
Location: Philippines
Posts: 41
Reviews: 15
Re: Jem555/Bandit112/Gt-8 Problem

Quote:
Originally Posted by Rachmaninoff View Post
Hi there!
I'm with richard1973, just test with another amp.
Ei rach so you're also here...Do you really think it's the amp?
j3yps is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 05-22-2008, 11:29 AM
 
Join Date: Mar 2008
Location: Brazil
Posts: 989
Reviews: 13
Re: Jem555/Bandit112/Gt-8 Problem

Quote:
Originally Posted by j3yps View Post
Ei rach so you're also here...Do you really think it's the amp?
Probably.
I had a 555 plugged on my GT-8 before I get my UV7BK.
And I had no problem, on various amps and PAs.
Rachmaninoff is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 05-22-2008, 11:44 AM Thread Starter
 
Join Date: Nov 2007
Location: Philippines
Posts: 41
Reviews: 15
Re: Jem555/Bandit112/Gt-8 Problem

Quote:
Originally Posted by Rachmaninoff View Post
Probably.
I had a 555 plugged on my GT-8 before I get my UV7BK.
And I had no problem, on various amps and PAs.
Oh i see some people at GT-Central recommends that i should just adjust my patch setting..like lower the gain drive eq etc...i'll try it all tomorrow...thanks for the help...BTW your GT-8 app Rocks!!!
j3yps is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jemsite forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address

IMPORTANT: You will be required to activate your account so please ensure that your email address is correct.

If you do not receive your activation check your spam folder before using the CONTACT US form (at the bottom right of each page).



Email Address:
OR

Log-in











Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with 2003 7Vwh JEM, Possibly New Edge Pro Trem Fault leonard deroma Ibanez JEM, UV, JS & Other Signature Models 89 06-18-2007 10:57 AM
RG3120 problem..help? pera_a777 All Other Guitars (including Prestige) 5 04-25-2007 05:25 AM
Saddle problem on Edge Pro ThomasBJ Tech: Setup, Repairs and Mods 11 04-12-2005 02:05 PM
JCM2000 DSL100 volume swell problem Joshka Gear, Equipment, Recording & Off Topic 40 04-14-2004 05:49 AM
I've finally got the RG2820...however, one problem..advice? triaxis All Other Guitars (including Prestige) 11 11-16-2003 09:06 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome