Edge Pro vs. Edge Zero - Jemsite
All Other Guitars (including Prestige) Discussion about other Ibanez Guitars not covered in the above topics. Includes J-Custom, USA-Custom, Prestige subforum.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 05-26-2008, 12:05 PM Thread Starter
 
taracatac's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Seattle, WA
Posts: 1,046
Edge Pro vs. Edge Zero

Does anyone know if the Edge Zero is interchangeable with the Edge Pro and vice versa without modification? Are the posts interchangeable as well?
taracatac is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 05-26-2008, 12:18 PM
 
Join Date: Aug 2007
Location: Braga, Portugal
Posts: 1,339
Reviews: 4
Re: Edge Pro vs. Edge Zero

No. The trem blocks and springs are different.
Crazy_Guitar is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 05-26-2008, 06:14 PM Thread Starter
 
taracatac's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Seattle, WA
Posts: 1,046
Re: Edge Pro vs. Edge Zero

Actually, to be more specific, can you put the Edge Zero trem and ZPS system into say, a 1570 body, without modding the body?
taracatac is offline  
post #4 of 6 (permalink) Old 05-27-2008, 07:47 AM
 
Join Date: Aug 2007
Location: Braga, Portugal
Posts: 1,339
Reviews: 4
Re: Edge Pro vs. Edge Zero

I have the idea that the Edge Zero requires a slightly smaller route than the Edge Pro. You might be able to do that.

But ask Rich, I bet he knows that.
Crazy_Guitar is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 05-27-2008, 07:22 PM
 
Join Date: May 2007
Location: mexico, mx
Posts: 458
Re: Edge Pro vs. Edge Zero

looking at the pictures I think the edge zero route is way bigger
rvai is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 05-27-2008, 07:45 PM
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 185
Re: Edge Pro vs. Edge Zero

I wonder if you could use the Edge Pro trem in conjunction with Edge Zero springs. Would make it alot easier to adjust the spring tension with the thumbwheel instead of a screwdriver. Probably not but it would be interesting to see if it might work. I wonder if this would work with an original Edge or a LoPro?
lcsdds is offline  
Reply

Tags
edge pro trem , edge zero , trem block

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jemsite forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address

IMPORTANT: You will be required to activate your account so please ensure that your email address is correct.

If you do not receive your activation check your spam folder before using the CONTACT US form (at the bottom right of each page).



Email Address:
OR

Log-in











Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
edge pro to lo pro rya Ibanez JEM, UV, JS & Other Signature Models 54 11-11-2012 04:24 PM
edge 3 to lo pro edge hoockey All Other Guitars (including Prestige) 16 11-22-2006 05:15 AM
Can I use Edge posts with an Edge Pro?? PatrickSimsCustomShopUSA Tech: Setup, Repairs and Mods 8 10-26-2006 11:00 AM
String spacing of Edge/Lo-Pro vs Edge Pro MetalZone All Other Guitars (including Prestige) 21 10-24-2006 08:59 AM
Edge III Mystery... Solved? eclecticmage Tech: Setup, Repairs and Mods 47 10-22-2006 01:08 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome