S470 trem swap? - Jemsite
All Other Guitars (including Prestige) Discussion about other Ibanez Guitars not covered in the above topics. Includes J-Custom, USA-Custom, Prestige subforum.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 10-15-2006, 10:13 PM Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 3
S470 trem swap?

Hey everyone,
I recently got an 04 S470 body and want to use it as the basis for a project...the only problem is I don't have to money to fork over for a ZR bridge that it originally came with, even if I could find one. My question is, does anybody know what other bridges will fit in the cavity for the ZR on this body? Thanks in advance.
chuck953688 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 10-16-2006, 04:56 PM
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 128
Re: S470 trem swap?

None, I guess...

I bought a ZR-era S-Body on the bay and major routings had been done to the cavity so that an Edge will fit.
GUARDiAN is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 10-16-2006, 06:31 PM
 
Join Date: Aug 2006
Location: IA
Posts: 531
Re: S470 trem swap?

Probably a Kahler (also expensive), but OFR/similar wont fit into those, the body is too thin. Even if it does, you gotta drill through the body for inserting the claw's 2 screws, drill 2 holes for the studs, grind the tremblock.
madpickin03 is offline  
post #4 of 5 (permalink) Old 10-16-2006, 07:23 PM
 
Join Date: Mar 2006
Location: US - MD
Posts: 1,762
Re: S470 trem swap?

Quote:
Originally Posted by madpickin03 View Post
Probably a Kahler (also expensive), but OFR/similar wont fit into those, the body is too thin. Even if it does, you gotta drill through the body for inserting the claw's 2 screws, drill 2 holes for the studs, grind the tremblock.
Not...It could be done. The body isn't too thin. There are plenty of S series with Edge, LoPro, etc.

It's not very pratical. It would require too much to make it worth it with the Routing, Wizard II neck, etc., etc.

Funny you mention the Khaler. I have an original 20+ Khaler...got it when they first came out. The ZR reminds me of it, go figure.

Though, the ZR is TONS better than my old Khaler.

You need to go find a ZR trem for that body. That's your best bet. Sad but true.

Btw.. I have Edge, LoPro, and ZR equipped, S series guitars.



S-man is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 10-17-2006, 03:08 PM
 
Join Date: Aug 2003
Location: Odense S, Denmark
Posts: 9,952
Re: S470 trem swap?

Quote:
Originally Posted by S-man View Post
Not...It could be done. The body isn't too thin. There are plenty of S series with Edge, LoPro, etc.

It's not very pratical. It would require too much to make it worth it with the Routing, Wizard II neck, etc., etc.

Funny you mention the Khaler. I have an original 20+ Khaler...got it when they first came out. The ZR reminds me of it, go figure.

Though, the ZR is TONS better than my old Khaler.

You need to go find a ZR trem for that body. That's your best bet. Sad but true.

Btw.. I have Edge, LoPro, and ZR equipped, S series guitars.



SWEET!

Regards

André



fettouhi is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jemsite forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address

IMPORTANT: You will be required to activate your account so please ensure that your email address is correct.

If you do not receive your activation check your spam folder before using the CONTACT US form (at the bottom right of each page).



Email Address:
OR

Log-in











Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Edge III swap for another Edge model trem? lespaulreedsmith All Other Guitars (including Prestige) 39 12-21-2017 07:11 PM
Replacement of your trem arm - "tutorial" with pictures Jammy Tech: Setup, Repairs and Mods 94 02-15-2012 04:40 AM
Replacement for Lo TRS Trem 2 on S470 Leader Tech: Setup, Repairs and Mods 3 01-26-2006 11:19 PM
Edge Pro II swap into an Edge Pro trem??? Flame_Virtuoso_6688 All Other Guitars (including Prestige) 0 07-18-2005 07:01 PM
Pics of S470 without trem!!!!! - not my pics but it's the sa Getthis All Other Guitars (including Prestige) 3 03-19-2002 01:23 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome