Will a Gotoh Floyd fit as a direct swap for an edge pro do you know? - Jemsite
All Other Guitars (including Prestige) Discussion about other Ibanez Guitars not covered in the above topics. Includes J-Custom, USA-Custom, Prestige subforum.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 10-15-2010, 03:13 PM Thread Starter
 
Join Date: Jun 2004
Location: Bristol, England
Posts: 398
Will a Gotoh Floyd fit as a direct swap for an edge pro do you know?

Hi guys,

Will a Gotoh Floyd fit as a direct swap for an edge pro do you know?

Ive come to discover im not really an ibanez trem fan and want to do a replacement for the gotoh. I have a gotoh in one of my other guitars and its hands down the best trem for me.

Here is the guitar:



Trem:

themaidenmaniac is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 10-16-2010, 05:26 PM
 
Join Date: Feb 2010
Location: England
Posts: 29
Reviews: 2
Re: Will a Gotoh Floyd fit as a direct swap for an edge pro do you know?

Some have installed them and its fitted perfectly but when my brother had his installed on his RG prestige a little bit of routing was needed.
ElectricJoy is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 10-16-2010, 06:20 PM
 
Join Date: Oct 2009
Location: Georgia, USA
Posts: 2,878
Reviews: 4
Re: Will a Gotoh Floyd fit as a direct swap for an edge pro do you know?

The gotoh is very similar to the original edge trem.
fwd0120 is offline  
post #4 of 6 (permalink) Old 10-17-2010, 03:57 AM
 
Dino's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Arizona
Posts: 1,774
Re: Will a Gotoh Floyd fit as a direct swap for an edge pro do you know?

Try it. Probably sell the edge for as much as the rest of that guitar is worth.
Dino is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 10-22-2010, 03:17 PM
 
Join Date: Oct 2010
Location: Belarus
Posts: 11
Re: Will a Gotoh Floyd fit as a direct swap for an edge pro do you know?

it doesn't fit korean version of edge pro for sure.
ViK-master is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 10-22-2010, 09:14 PM
 
Join Date: Jun 2010
Location: Sao Paulo
Posts: 317
Re: Will a Gotoh Floyd fit as a direct swap for an edge pro do you know?

As far as I've heard, the trem block (or whatever it's name is) will stick out of the back and you won't be able to leave the cover on.
Melek Taus is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jemsite forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address

IMPORTANT: You will be required to activate your account so please ensure that your email address is correct.

If you do not receive your activation check your spam folder before using the CONTACT US form (at the bottom right of each page).



Email Address:
OR

Log-in











Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gotoh Floyd = Ibanez Edge?? BigShred Tech: Setup, Repairs and Mods 8 03-10-2010 05:26 PM
Gotoh Floyd string spacing vs Edge Pro 2 string spacing Andy Mclaughlan Tech: Setup, Repairs and Mods 2 05-07-2009 10:37 PM
Gotoh/Edge Pro swap? trem questions.. JackButlerGOT Tech: Setup, Repairs and Mods 3 06-04-2008 11:06 PM
Gotoh Floyd spacing funkdubious Tech: Setup, Repairs and Mods 2 07-25-2007 03:01 AM
Pro Rock'R to Edge - direct swap? horstausmforst Tech: Setup, Repairs and Mods 3 02-24-2004 08:14 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome