give me a solution plz - Jemsite
Tech: Setup, Repairs and Mods Guitar workbench discussion such as setup, repairs, mods, installing new parts and more.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 07-13-2004, 04:57 PM Thread Starter
 
Join Date: May 2004
Posts: 9
give me a solution plz

hey ppl .plz help me out there
I hav a washburn N2(nuno bettencourt model) guitar ,a floyd-rose one.
I hav problems with my Toplock.for the 1st,2nd,3rd & 4th strings the
locks are perfectly alright.but for 5th & 6th strings ,i cannot tighten the screw of the lock,it moves and moves .But surprisingly when there are
no strings over the nut,the screw is perfectly tighten,I hav tried with other
locks and screws,same result.even i tried by removing the nut and all the screws are alright,just when there's strings over the nut (5th & 6th) the problem persist.If i place the lock upside down,only then the screw can be tighten along with strings.plz help me with this problem (weird indeed)

there's another problem,the 1st string of the guitar doesn't ring properly
(there;s no Buzz ..but it seems that the tone is stucked up...sustain is less) when played OPEN .its ok in other frets.other strings are just fine .

sorry for my long post ...plz give me some solution.
thank u
kral is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 07-13-2004, 04:59 PM
Vendor
 
Rich's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: South Jersey
Posts: 25,716
It's stripped, you need a new nut. And the high side is too low, needs a shim.
Rich is offline  
Reply

Tags
nuno bettencourt

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jemsite forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address

IMPORTANT: You will be required to activate your account so please ensure that your email address is correct.

If you do not receive your activation check your spam folder before using the CONTACT US form (at the bottom right of each page).



Email Address:
OR

Log-in











Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New tuners for Vai - "the Via-ble" Solution?? seanp Archived Topics and Common Questions 35 01-06-2007 04:23 PM
MIDI solution for me, please help 1wi11 Gear, Equipment, Recording & Off Topic 11 10-12-2006 05:17 PM
the final solution? - need help masterplan Gear, Equipment, Recording & Off Topic 2 03-09-2002 06:25 PM
New tuners for Vai - "the Via-ble" Solution?? seanp Tech: Setup, Repairs and Mods 19 04-11-2001 04:23 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome