My Ibanez Isnt Working??? - Jemsite
Tech: Setup, Repairs and Mods Guitar workbench discussion such as setup, repairs, mods, installing new parts and more.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 01-26-2006, 11:28 PM Thread Starter
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2
My Ibanez Isnt Working???

I just picked up my Ibenez RG370 and i plugged it into my amp and i got nothing... I tried playing and nothing came through i dont think its my lead becuse i was getting a little feedback from touching it. Has anyone had this problem and what can i do.
first_fret_last is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 01-26-2006, 11:39 PM
 
Join Date: Sep 2005
Location: Sydney Australia
Posts: 2,049
Re: My Ibanez Isnt Working???

Process of elimination - try a different lead - nothing? try another guitar through both leads - works? then it's your guitar. Nothing goes -then it's most likely a bad electrical connection either at the jack, or at the side of the pickup switch which ends up at the volume control. Ibanez electrics (switches, pots and jacks) are not exactly stellar quality unfortunately. Any remotely decent music store SHOULD be able to fix the wiring if it's one of the above.

Cheers

David
David McCarroll is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 01-27-2006, 02:54 AM
 
Join Date: Dec 2005
Location: Long Island City, NY
Posts: 118
Re: My Ibanez Isnt Working???

Its happened to me before and its really worrying the 1st time but its probably only a small soldering problem. A wire could have come lose at from the volume, maybe the tone, its actually quite common. Lots of people solder it themselves but I'd take it down to a music store.
amanvai is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 01-27-2006, 01:22 PM
 
Join Date: Jan 2005
Location: Toronto
Posts: 1,923
Re: My Ibanez Isnt Working???

While there's plenty of possible reasons, it may just be easier to take it to the shop that sold it to you to fix.

If you want to fix it yourself, check to see that you are getting NO SIGNAL what so ever using all positions of the switch with the volume and tone pots fully on and then fully off(just in case someone wired the pots backwards).

Take off your control plate and test to see you are getting connectivity between the output jack and the volume pot. Seeing that your lead is fine and if NOTHING works, the problem is either between your volume and your output jack or between your selector switch to the volume pot.
buddroyce is offline  
Reply

Tags
music store , pickup switch

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jemsite forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address

IMPORTANT: You will be required to activate your account so please ensure that your email address is correct.

If you do not receive your activation check your spam folder before using the CONTACT US form (at the bottom right of each page).



Email Address:
OR

Log-in











Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ibanez & Vai timeline of events - working together jemsite Archived Topics and Common Questions 16 04-02-2009 02:38 PM
FS: 2001 Ibanez JS1000 (White) in perfect working conditions hksb_alex Classified Ads: Guitars and Gear 0 05-17-2008 01:19 PM
The Ultimate Ibanez - something to kill time when we should be working! clubshred All Other Guitars (including Prestige) 7 04-28-2008 08:24 PM
Well well well if it isnt another soundcard thread (sorrylol) superhairycamel Gear, Equipment, Recording & Off Topic 10 04-10-2008 06:56 PM
Isnt this a nice Acoustic Onizuka All Other Guitars (including Prestige) 10 01-23-2005 12:59 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome