Locking Studs on Edge Pro's - Jemsite
Comments to Ibanez Here is your chance to post your comments to Ibanez. Officially this topic is NOT endorsed, approved or monitored by Ibanez/Hoshino. That said, voice your opinion anyway. Please be courteous.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 13 (permalink) Old 11-12-2006, 02:32 AM Thread Starter
 
Join Date: Jan 2006
Location: California
Posts: 64
Reviews: 27
Locking Studs on Edge Pro's

From what I have read the anchors have to be change to use locking studs on the edge pro trems.
Not a complaint just please put the anchors in for locking studs. It would make my life a lttle brighter..
ChrisPcritter is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 13 (permalink) Old 12-06-2006, 07:51 PM
 
Join Date: May 2006
Location: Moorpark,CA
Posts: 393
Re: Locking Studs on Edge Pro's

Or you can just buy the locking stud mod from Rich
guitarman13 is offline  
post #3 of 13 (permalink) Old 12-07-2006, 09:31 AM
 
Join Date: May 2005
Location: Reading UK
Posts: 1,104
Re: Locking Studs on Edge Pro's

yeah but it would be nice if they came like that as standard as it would cost next to nothing for them to do at the factory!
timi_h is offline  
post #4 of 13 (permalink) Old 12-07-2006, 02:35 PM
 
Join Date: Aug 2003
Location: Odense S, Denmark
Posts: 9,952
Re: Locking Studs on Edge Pro's

Look here to see why Ibanez decided to remove the locking studs.

http://www.jemsite.com/forums/showthread.php?t=49344

Regards

André



fettouhi is offline  
post #5 of 13 (permalink) Old 12-07-2006, 04:30 PM
 
Join Date: Mar 2006
Location: london,uk
Posts: 6,512
Re: Locking Studs on Edge Pro's

Free guitars from Ibanez would make my life a little brighter.......but it ain't gonna happen
andy7jem is offline  
post #6 of 13 (permalink) Old 12-07-2006, 08:29 PM
 
Join Date: May 2006
Location: Moorpark,CA
Posts: 393
Re: Locking Studs on Edge Pro's

Quote:
Originally Posted by timi_h View Post
yeah but it would be nice if they came like that as standard as it would cost next to nothing for them to do at the factory!
Yeah, I'd like to find the person who decided to not install locking studs on new Ibanez guitars and start throwing punches!
guitarman13 is offline  
post #7 of 13 (permalink) Old 12-08-2006, 02:52 PM
 
Join Date: May 2005
Location: Reading UK
Posts: 1,104
Re: Locking Studs on Edge Pro's

Quote:
Originally Posted by fettouhi View Post
Look here to see why Ibanez decided to remove the locking studs.

http://www.jemsite.com/forums/showthread.php?t=49344

Regards

André
yeah i read that, i dont see peoples stupidity as being a reason to stop something though! maybe if it came with big warning stickers on the studs saying "read manual before adjusting action" then it would bypass the problem in a few cases!
they wouldnt have to change the manual since it still tells you to loosen the locking bit in the current manual! which led to much confusion stud examining when i got my one!!
timi_h is offline  
post #8 of 13 (permalink) Old 12-12-2006, 05:46 AM
 
Join Date: Aug 2003
Location: Odense S, Denmark
Posts: 9,952
Re: Locking Studs on Edge Pro's

Quote:
Originally Posted by timi_h View Post
yeah i read that, i dont see peoples stupidity as being a reason to stop something though! maybe if it came with big warning stickers on the studs saying "read manual before adjusting action" then it would bypass the problem in a few cases!
they wouldnt have to change the manual since it still tells you to loosen the locking bit in the current manual! which led to much confusion stud examining when i got my one!!
If peoples stupidity can save you some money then why not .

The manual hasn't been updated???

Regards

André



fettouhi is offline  
post #9 of 13 (permalink) Old 12-12-2006, 08:03 AM
 
Join Date: Jun 2001
Location: Italia
Posts: 4,725
Re: Locking Studs on Edge Pro's

or they could start setting up guitars without locking the stud-locks before the guitars left the factory. so, the un-acknowledged people wouldn't blow'em out when adjusting the action, WHILE the acknowledged ones would be free to lock'em down.
nuno is offline  
post #10 of 13 (permalink) Old 12-13-2006, 01:45 PM
 
Join Date: Aug 2003
Location: Odense S, Denmark
Posts: 9,952
Re: Locking Studs on Edge Pro's

Quote:
Originally Posted by nuno View Post
or they could start setting up guitars without locking the stud-locks before the guitars left the factory. so, the un-acknowledged people wouldn't blow'em out when adjusting the action, WHILE the acknowledged ones would be free to lock'em down.
Could be a solution .

Regards

André



fettouhi is offline  
post #11 of 13 (permalink) Old 01-13-2009, 11:07 AM
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 9
Re: Locking Studs on Edge Pro's

lol ... locking studs you say ?

just broke one of the 2 studs of my 7620 ... where shall i buy new ones ? (preferably , locking ... of course ... )
mugatu is offline  
post #12 of 13 (permalink) Old 01-13-2009, 11:05 PM
 
jb4674's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Fairfax, VA - USA
Posts: 4,612
Reviews: 18
Re: Locking Studs on Edge Pro's

Quote:
Originally Posted by mugatu View Post
lol ... locking studs you say ?

just broke one of the 2 studs of my 7620 ... where shall i buy new ones ? (preferably , locking ... of course ... )
Either that or you should really lay off that trem for a while

Jimmy
jb4674 is offline  
post #13 of 13 (permalink) Old 01-14-2009, 06:31 AM
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 9
Talking Re: Locking Studs on Edge Pro's

lol i've just been unmounting the trem just after one of the studs broke .

so , for the moment the guitar is sleeping gently on my couch and the trem is on my desk !
*i scary myself , i love my guitars too much oO*

for the studs i've found this one : http://www.thomann.de/fr/ibanez_2le2_b.htm

i need 1 stud , i will buy 1 stud even if it's non-locking , i never locked any edge and it worked fine ... i will buy harley benton 1€ strings packs (you know , always useful to have rescue strings lol ) and some new trem springs ... too ... always useful , since mine are a bit worn ...

and voila , a new guitar ... ready for rock'n'roll , gentlemen ?
mugatu is offline  
Reply

Tags
edge pro trem , edge pro trems , ibanez guitars , locking stud , locking stud mod , locking studs

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jemsite forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address

IMPORTANT: You will be required to activate your account so please ensure that your email address is correct.

If you do not receive your activation check your spam folder before using the CONTACT US form (at the bottom right of each page).



Email Address:
OR

Log-in











Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
edge pro's rich2k4 Ibanez JEM, UV, JS & Other Signature Models 4 11-07-2005 09:21 AM
studs for edge pro 2 damo7v Tech: Setup, Repairs and Mods 2 04-24-2005 07:55 PM
Cheap imitation of locking studs pete944 Tech: Setup, Repairs and Mods 4 02-15-2005 10:09 AM
Can the pivot studs of the edge pro be swapped out JuanCaca All Other Guitars (including Prestige) 4 11-08-2004 04:02 PM
cracks around anchor studs on edge trem MERCYFULFATE All Other Guitars (including Prestige) 1 06-18-2003 01:31 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome