AMP FAIL ! :( - Jemsite
Gear, Equipment, Recording & Off Topic Gear, Equipment, and Recording discussed here. Amps, pedals, whatever.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 09-21-2009, 10:06 PM Thread Starter
 
Join Date: May 2008
Location: Ireland / UK
Posts: 293
AMP FAIL ! :(

Argh !!!!

So my setup is working fine , i move it upstairs to a different room , rebuild , and its humming BAD. Tried different wall sockets , switched off all other appliances , not interference based. Tried a few guitars , not guitar fault.

Setup is charvel > isp decimator > ada mp1 3tm > g major > mesa 290 > mesa recto 2x12.

The decimator has always been set at midnight , providing perfect noise supression for higain patches. now with this extra humming i gotta turn it way up , no sustain.

The symptoms are weird too , its like my rig isnt earthed or is live or something ; when i touch the strings the hum quietens a little , if i touch the rack case surround or rack screws it also affects the hum - ive no idea what it could be , been working at it for 4 hours , HELP !
Shredragrammaton is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 09-21-2009, 10:54 PM
 
jb4674's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Fairfax, VA - USA
Posts: 4,612
Reviews: 18
Re: AMP FAIL ! :(

Go buy a HumX and see if it resolves the problem.

Jimmy
jb4674 is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 09-22-2009, 12:17 AM
 
Join Date: Jul 2007
Location: Newcastle, Australia
Posts: 1,271
Re: AMP FAIL ! :(

Could it be a problem with the wiring in that room?

Maybe try running some extension leads from another room?

Good luck.

Rock on!
HeavyMetal4Ever is offline  
post #4 of 5 (permalink) Old 09-22-2009, 07:58 AM
 
Join Date: Jul 2006
Location: Belgium
Posts: 676
Reviews: 2
Re: AMP FAIL ! :(

Might sound stupid but you checked all cables on the back ? maybe there is a cable the has been pulled out some mm's.

Have you tried separate units on their own trough the 290 ? Or even your guitar in the 290 to isolate the humming bird ?
Silverburst is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 09-22-2009, 10:20 AM
 
Join Date: Oct 2007
Location: Cleveland OH
Posts: 1,142
Reviews: 59
Re: AMP FAIL ! :(

I'm guessing it's the wiring to that room but I'll second the suggestions from Pmike to try each thing individually and if there's any difference.
smooth55 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jemsite forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address

IMPORTANT: You will be required to activate your account so please ensure that your email address is correct.

If you do not receive your activation check your spam folder before using the CONTACT US form (at the bottom right of each page).



Email Address:
OR

Log-in










 
Similar Searches

People searched for this, also searched for these:

what causes roll out switch to fail

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Spitzer = epic fail microdmitry Off-topic / Miscellaneous 70 03-14-2008 03:35 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome