AmpliTubeŽ Live - Jemsite
Gear, Equipment, Recording & Off Topic Gear, Equipment, and Recording discussed here. Amps, pedals, whatever.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 09-03-2005, 05:25 PM Thread Starter
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 537
AmpliTubeŽ Live

Hey everyone, how do you hook up your guitar to your computer using AmpliTubeŽ Live. I have the demo and don't know how to set it up. It's only a demo for 10 days, and I want to see how cool it sounds from reviews. Please help, help would be greatly appriciated. Thanks
bonehead189 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 09-03-2005, 07:37 PM
 
Join Date: Jul 2001
Location: Berlin, Germany
Posts: 2,674
Re: AmpliTubeŽ Live

Take your guitar cable, buy a little radio shack 1/4" --> 1/8" converter, plug your guitar into the line-in/mic-in on your computer (unless you have some sort of an audio interface/outboard soundcard etc...). Then the rest is just tweaking the settings on the computer and the program to recognise the input signal (i.e. make sure everything is fine under Volume control --> Options --> Properties --> Recrding in Windows, etc...)
pawel is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 09-04-2005, 10:29 AM Thread Starter
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 537
Re: AmpliTubeŽ Live

Thanks!
bonehead189 is offline  
post #4 of 5 (permalink) Old 09-07-2005, 03:59 PM
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 21
Re: AmpliTubeŽ Live

Hi there! you need a preamp, it might be a M-Audio interface -and ProTools LE included-, a Digi 002 board, or even an acoustic preamp, I use an old Barcus Berry preamp to send my guitar signal to my Mac G5... and it works great!! check if DOD still has the acoustic preamp pedal, am pretty sure it will be under $100.00
satchie is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 09-07-2005, 07:47 PM
 
Join Date: Nov 2001
Location: Somerville, MA
Posts: 6,200
Re: AmpliTubeŽ Live

I just ordered a M-Audio Firewire 410, and a certain "friendly" online dealer is tossing in a free copy of Amplitude Live with all orders. I'll give it a go and post thoughts - i don't see it replacing my Mesa, but i'd imagine it'll get a lot of use for laying bass tracks (provided there are a few bass amp models, or a useable direct box model coupled with some compressors).

-D
Drew is offline  
Reply

Tags
audio firewire , audio interface , bass amp

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jemsite forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address

IMPORTANT: You will be required to activate your account so please ensure that your email address is correct.

If you do not receive your activation check your spam folder before using the CONTACT US form (at the bottom right of each page).



Email Address:
OR

Log-in











Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Just got Amplitube 3. Go buy it!! jl2556 Gear, Equipment, Recording & Off Topic 2 12-27-2013 04:38 PM
iRig and Amplitube? Sean777 Gear, Equipment, Recording & Off Topic 0 10-13-2012 04:37 AM
Amplitube 3 on for $99 - anyone tried it? doriangrey Gear, Equipment, Recording & Off Topic 3 07-21-2012 02:46 PM
AmpliTube 3.5 is now FREE Brian @ IK Gear, Equipment, Recording & Off Topic 31 07-06-2011 01:27 AM
Afraid to ask: Amplitube Vs. XT Pro EL-CeeDee Gear, Equipment, Recording & Off Topic 0 04-25-2007 11:56 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome