Noise Supressor in Effects Loop - Jemsite
Gear, Equipment, Recording & Off Topic Gear, Equipment, and Recording discussed here. Amps, pedals, whatever.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 07-03-2007, 06:44 PM Thread Starter
 
Join Date: Nov 2006
Location: Scotland
Posts: 446
Noise Supressor in Effects Loop

I have a Boss NS-2 and I am thinking that (when I get back as it is away getting repaired ) I might try putting it in it's effects loop (that I currently do not use).

If I were to just put the pedal itself into an effects loop, how would I wire it up? Now this typically would be a very simple thing, however the NS-2 only suppresses the noise of pedals in its send / return loop.

So how would I wire the Send / Return loop of the amp to the Send / Return loop of the NS-2? I was thinking:

Amp Send > NS-2 Input > NS-2 Send > Patch Cable to NS-2 Return >NS-2 Output > Amp Return.

Yay? Nay?

Cheers.
Gudster is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 07-03-2007, 06:55 PM
 
Join Date: May 2007
Posts: 637
Re: Noise Supressor in Effects Loop

the amp send, into the ns-2 return, then the ns-2 send to the amp return
yoyo1299 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 07-08-2007, 11:22 PM
 
Join Date: Jan 2005
Location: Atlanta, GA
Posts: 591
Re: Noise Supressor in Effects Loop

The only thing I put in the loop is my delay.
Everything that creates noise, like the distortion, overdrive, compression, etc is all ran into the front end, therefore that's where the NS-2 goes.
surfdog777 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jemsite forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address

IMPORTANT: You will be required to activate your account so please ensure that your email address is correct.

If you do not receive your activation check your spam folder before using the CONTACT US form (at the bottom right of each page).



Email Address:
OR

Log-in











Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Effects loop volume drop in Prosonic sanchez Gear, Equipment, Recording & Off Topic 3 05-31-2005 08:06 PM
Effects loop squeeling Beavis Gear, Equipment, Recording & Off Topic 3 04-01-2003 01:28 PM
fender twin reverb and effects loop? SilverSurfer2 Gear, Equipment, Recording & Off Topic 0 02-07-2003 12:49 AM
Rack tuner - can I put a tuner in the effects loop? - I coul djrjems Gear, Equipment, Recording & Off Topic 5 02-13-2002 09:55 PM
Dilemma with effects loop. Josh Blagg Gear, Equipment, Recording & Off Topic 3 05-19-2001 07:11 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome