ProTools LE and (NI) Dynamo problem. Help needed). - Jemsite
Gear, Equipment, Recording & Off Topic Gear, Equipment, and Recording discussed here. Amps, pedals, whatever.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 09-19-2003, 08:39 AM Thread Starter
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 79
ProTools LE and (NI) Dynamo problem. Help needed).

Hi everybody,

I have a small problem. Since I bought the Radium Midi-controller and installed the software, I can't no longer send midi signals from ProTools LE to Dynamo. It all happned when I installed the USB software for Midiman RADIUM.

To my question: How do I trigger Native Instruments "DYNAMO" from the "ProTools LE" software? In other words, how do I send the midi signals from a MIDI-channel in Pro Tools LE to trigger DYNAMO?

I can get audio from DYNAMO to ProTools LE through Direct Connect.
I can also get midi signals from RADIUM into Pro Tools.
And I can get midi signals from RADIUM into Dynamo.
But I can't get any signals from a midi-channel in Pro Tools to Dynamo.

What am I doin wrong? What should I do to fix this problem?

I'm very thankful for a quick reply...

Best regards // Optimus
Optimus Prime is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 09-19-2003, 06:22 PM
ns9
 
Join Date: Feb 2002
Location: Portland, Or
Posts: 223
Hi! Since you mention DirectConnect, I am assuming Mac. I have no idea on a Mac, since MIDI is handled differently via OMS, or the new structure within OS-X. Have u tried asking or searching the Digidesign User COnference in the PT LE for Mac users section? Very helpful over there.
http://duc.digidesign.com/
Nikki
ns9 is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 09-21-2003, 11:54 AM Thread Starter
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 79
Ok, thanks.

I have OS 9.2 by the way...
Optimus Prime is offline  
post #4 of 5 (permalink) Old 09-21-2003, 04:59 PM
ns9
 
Join Date: Feb 2002
Location: Portland, Or
Posts: 223
Hi! Ooops- stupid me! Forgot Direct Connect got dropped with PT6 and OS-X in favor of ReWire (pretty sure of that anyway!).

DirectConnect manual http://www.digidesign.com/support/do...onnect_v11.pdf
I browsed the manual to reaquaint myself, and remember playing with DirectConnect now. The IAC driver via OMS must be configured properly. Installing RADIUM might have "disrupted" the IAC configuration you had prior, or similar. Redoing the IAC thing maybe then. Since you are getting audio, I assume the "plug-in description file" for Dynamo is installed in the correct directory. Pages 5&6 of the linked manual above has those directions. If that doesn't solve it, a call to NI might help (good luck there! lol) or possibly a post on the NI forums http://www.native-instruments.com/index.php?forum_us .
There is a Dynamo section there. Hope that helps. Nikki
ns9 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 09-22-2003, 12:47 PM Thread Starter
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 79
Thanks again Nikki!
Optimus Prime is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jemsite forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address

IMPORTANT: You will be required to activate your account so please ensure that your email address is correct.

If you do not receive your activation check your spam folder before using the CONTACT US form (at the bottom right of each page).



Email Address:
OR

Log-in











Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sampletank 2.5 + Protools 8.0 Problem ANT5150 Gear, Equipment, Recording & Off Topic 2 01-09-2010 10:24 AM
PROTOOLS REGISTERING PROBLEM ANT5150 Gear, Equipment, Recording & Off Topic 4 04-16-2009 02:39 PM
Pickguard problem, help needed! RGR570 Tech: Setup, Repairs and Mods 12 10-28-2006 07:04 PM
Pickguard problem, help needed! RGR570 All Other Guitars (including Prestige) 2 10-19-2006 09:27 PM
Help needed - Sustainer problem Mattww Pickups & wiring 2 03-01-2006 01:54 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome