Run Pod x3 through a speaker cab? - Jemsite
Gear, Equipment, Recording & Off Topic Gear, Equipment, and Recording discussed here. Amps, pedals, whatever.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 10-06-2010, 07:53 AM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 44
Run Pod x3 through a speaker cab?

Hi, i was just wondering if there's a way to run a pod x3 through a speaker cab? I've tried running it through my peavey bandit but i'm not satisfied with the sound it producing, i just want the raw sound of the pod. I am currently running it through my computer speakers and i love the raw sound of the pod. So if there a way to do it? thanks.
mystro is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 10-06-2010, 08:17 AM
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 551
Reviews: 6
Re: Run Pod x3 through a speaker cab?

You'd likely need to use the Pod as a preamp, running through a power amp. Or, if your amp has an effects loop, you might be able to run it through that.
Philboski is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 10-07-2010, 11:12 AM
 
Join Date: Jan 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 597
Re: Run Pod x3 through a speaker cab?

You may wanna get an powered cabinet, such as atomic reactor cabs. They tend not to color your preamp's sound (POD in this case). They're quite pricey though (about $800).

The other way is, as Philboski suggested, to run it through a power amp or the effect's loop.

Another suggestion is to try and tweak the EQ, no matter which way you try to connect it. There was a thread in this forum with advice on the subject.
Aris_T is offline  
post #4 of 6 (permalink) Old 10-07-2010, 01:41 PM
 
Join Date: Dec 2009
Location: Arkansas
Posts: 72
Reviews: 2
Re: Run Pod x3 through a speaker cab?

Tech21 makes a power engine 60 which can be found used for great prices.
Assumer is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 10-07-2010, 03:59 PM
 
Join Date: Oct 2007
Location: Cleveland OH
Posts: 1,142
Reviews: 59
Re: Run Pod x3 through a speaker cab?

It's probably worth mentioning that just running it into the effects loop of a guitar amp is going to color your sound. Ideally, you'd want to run it into FRFR speakers at the end of the chain.
smooth55 is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 10-08-2010, 05:52 PM
 
Join Date: Jan 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 597
Re: Run Pod x3 through a speaker cab?

The thread I was talking about before popped up again!

http://www.jemsite.com/forums/f30/th...ne-103463.html

Hope this helps
Aris_T is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jemsite forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address

IMPORTANT: You will be required to activate your account so please ensure that your email address is correct.

If you do not receive your activation check your spam folder before using the CONTACT US form (at the bottom right of each page).



Email Address:
OR

Log-in











Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PA speaker help Devo Gear, Equipment, Recording & Off Topic 1 05-26-2010 03:14 AM
The 1 Dollar Speaker LethalAe86TypeR Off-topic / Miscellaneous 11 11-20-2007 06:57 PM
Need to change an amp speaker Cataclysm Gear, Equipment, Recording & Off Topic 4 11-02-2007 02:44 AM
Speaker Changes adamcbest Gear, Equipment, Recording & Off Topic 3 09-07-2006 05:46 PM
AMP/Speaker help. Timanator Tech: Setup, Repairs and Mods 3 05-16-2003 05:29 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome