treble/presence issue with valveking 212 - Jemsite
Gear, Equipment, Recording & Off Topic Gear, Equipment, and Recording discussed here. Amps, pedals, whatever.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 08-01-2012, 08:30 PM Thread Starter
 
Join Date: Mar 2005
Location: South wales UK
Posts: 222
Reviews: 12
treble/presence issue with valveking 212

Hey guys been having a weired/annoying ear piercing treble/presence isseu with my vk 212, its like the treble and presence are cranked even when low down, im hoping its the phase invertor or one of the preamp tubes that is the cause I have one of the ones that came with it I cant seem to locate the other spare ones, and have the 6l6's that were in it too...

Does anyone know the exact problem it affects both channels the clean is especially harsh no matter what guitar I use......

I assumed it was the klotz cable i've picked up but that sounded fine through my Bandit, hopefully I can figure this out, wish I could find that spare harma 12ax7 I had laying around would be very usefull right now along with the other preamp's I kept..
ozzuk is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 08-02-2012, 12:59 AM
 
Join Date: Mar 2012
Location: Stockton, CA
Posts: 977
Reviews: 15
Re: treble/presence issue with valveking 212

Subscribing for future reference. I have the Valveking 112, but no issues to date.
silverctr is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 08-02-2012, 07:49 AM
 
Join Date: Dec 2008
Location: alabama u.s.a.
Posts: 1,658
Reviews: 37
Re: treble/presence issue with valveking 212

Quote:
Originally Posted by ozzuk View Post
Hey guys been having a weired/annoying ear piercing treble/presence isseu with my vk 212, its like the treble and presence are cranked even when low down, im hoping its the phase invertor or one of the preamp tubes that is the cause I have one of the ones that came with it I cant seem to locate the other spare ones, and have the 6l6's that were in it too...

Does anyone know the exact problem it affects both channels the clean is especially harsh no matter what guitar I use......

I assumed it was the klotz cable i've picked up but that sounded fine through my Bandit, hopefully I can figure this out, wish I could find that spare harma 12ax7 I had laying around would be very usefull right now along with the other preamp's I kept..
sounds like tubes.
andrewsfury is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 08-02-2012, 01:59 PM Thread Starter
 
Join Date: Mar 2005
Location: South wales UK
Posts: 222
Reviews: 12
Re: treble/presence issue with valveking 212

Yes they were the most likely culprit luckily it was the phase invertor or front tube, the one closest to the powertubes at least.

Good thing I kept the other ones allthough it may need the other two replacing will burn them in If I can...
ozzuk is offline  
Reply

Tags
peavey , valveking 2x12

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jemsite forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address

IMPORTANT: You will be required to activate your account so please ensure that your email address is correct.

If you do not receive your activation check your spam folder before using the CONTACT US form (at the bottom right of each page).



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[YouTube] In the Presence of Enemies, intro + solo <- me Rachmaninoff Players & Bands, Music & Sounds, Tours & Jams, Lessons & Theory! 4 04-25-2009 02:04 PM
Me playing - In the Presence Of Enemies Pt.1 (Solo) Epicus Furor Players & Bands, Music & Sounds, Tours & Jams, Lessons & Theory! 6 08-19-2007 06:45 PM
Recording guitar solo sound problems - no central presence sfx70 Gear, Equipment, Recording & Off Topic 1 04-02-2003 03:05 PM
Legacy head presence knob kubusiu Gear, Equipment, Recording & Off Topic 1 08-04-2002 09:23 AM
What does PRESENCE knob set? - Amp ignorance is my REAL draw Kramom Gear, Equipment, Recording & Off Topic 4 03-26-2001 05:01 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome