Why exactly will an edgepro not fit into an edge route? - Jemsite
Gear, Equipment, Recording & Off Topic Gear, Equipment, and Recording discussed here. Amps, pedals, whatever.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 (permalink) Old 09-26-2007, 10:39 PM Thread Starter
 
Join Date: Aug 2002
Location: TAS, Australia
Posts: 1,273
Why exactly will an edgepro not fit into an edge route?

will an edgepro fit into an edge/lopro route...

ok i know the top dimensions will fit and the posts will line up, though it's possible the sides of the tail part of the edgepro will be tight(can anyone verify this or measure their edgepro?)

soo.. the problem lies underneath, with the trem block. can anyone verify that any specific part of the block on the edgepro is too big and by how much?
what is touching? because obviously the inside of the guitar is easy to modify and route or file, and my specific axe here has an oil finish that i can easily touch up if i mod it.

thanks all!
Ki swordsman is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 09-26-2007, 11:20 PM
 
jb4674's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Fairfax, VA - USA
Posts: 4,613
Reviews: 18
Re: Why exactly will an edgepro not fit into an edge route?

Reading is fundamental......

http://www.jemsite.com/forums/showthread.php?t=68062

Jimmy
jb4674 is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 09-27-2007, 12:38 AM Thread Starter
 
Join Date: Aug 2002
Location: TAS, Australia
Posts: 1,273
Re: Why exactly will an edgepro not fit into an edge route?

the answer is not there. i was one of the people asking questions in that thread!
the edge3 is not the same as the edge route but thanks for trying to help

i've searched high and low for these answers or edgepro dimensions, with no luck..
Ki swordsman is offline  
post #4 of 8 (permalink) Old 10-03-2007, 07:00 PM Thread Starter
 
Join Date: Aug 2002
Location: TAS, Australia
Posts: 1,273
Re: Why exactly will an edgepro not fit into an edge route?

surely someone knows or would be willing to check or measure it.....?

would be much appreciated
Ki swordsman is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 10-04-2007, 10:37 AM
 
Join Date: Jun 2006
Location: Israel
Posts: 931
Re: Why exactly will an edgepro not fit into an edge route?

I don't have the exact mesurments but I did install an edgepro once in an edge cavity. Inside the cavity, on the left side, you need to rout the part that is slightly protruding all the way down almost to the buttom.
I think that a picture will be more clear so:


I'm talking about the part that is marked in black.
(Ignore the a,b,c,d marks, they are from a different thread)
barbarelaxe is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 10-04-2007, 07:15 PM Thread Starter
 
Join Date: Aug 2002
Location: TAS, Australia
Posts: 1,273
Re: Why exactly will an edgepro not fit into an edge route?

aah awesome! thanks mate! much appreciated!
Ki swordsman is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 10-04-2007, 10:53 PM
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Wales,U.K.
Posts: 1,019
Re: Why exactly will an edgepro not fit into an edge route?

ermmmm!?? (scratches head)
Why exactly would you want to replace an Edge or a LoPro Edge with an EdgePro ?

Plenty of people want to replcae their EdgePro's with an Edge or a LoPro but then that makes sense.
JTM45 is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 10-04-2007, 11:10 PM Thread Starter
 
Join Date: Aug 2002
Location: TAS, Australia
Posts: 1,273
Re: Why exactly will an edgepro not fit into an edge route?

i'm halfway through a hardware colour change anyway and the old black edge needs to go..
the edgepro looks nice, technically functions better than an edge as long as it has locking studs and has the lower profile with finetuners out of the way that i like.. so i'm keen to try it out.
most people prefer the edge only for feel and tradition but many like the edge pro just as much
Ki swordsman is offline  
Reply

Tags
locking stud , locking studs , pro edge , trem block

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jemsite forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address

IMPORTANT: You will be required to activate your account so please ensure that your email address is correct.

If you do not receive your activation check your spam folder before using the CONTACT US form (at the bottom right of each page).



Email Address:
OR

Log-in











Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Does an OFR or Edge Pro fit into a Edge III route? Mario5150 Tech: Setup, Repairs and Mods 5 09-24-2007 11:48 PM
Edge III Mystery... Solved? eclecticmage Tech: Setup, Repairs and Mods 47 10-22-2006 12:08 PM
RG 550 Edge Trem work in floyd route new body? IndyTim All Other Guitars (including Prestige) 0 03-23-2006 01:28 AM
lo pro edge vs edge pro 7 cakewalkr7 Tech: Setup, Repairs and Mods 4 02-10-2005 11:23 PM
How do you correctly route for the Edge locking nut? SilverSurfer2 Tech: Setup, Repairs and Mods 0 04-29-2004 09:36 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome