Jemsite - Reply to Topic
Pickups & wiring Discussion about pickup types, replacements, recomendations, switching, wiring diagrams and sustainer systems for ANY guitar, JEMs included.

Thread: Wiring problem? Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Jemsite forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address

IMPORTANT: You will be required to activate your account so please ensure that your email address is correct.

If you do not receive your activation check your spam folder before using the CONTACT US form (at the bottom right of each page).



Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
06-18-2005 11:26 PM
ryanb
Re: Wiring problem?

The wire from the trem and the wire in the paint are both ground wires and need to be connected to a common ground point. Often that is the back of the volumne or tone pot, but there may be a ground connection from there to another spot (like a lug on the switch) which may be used also. Make sure you get them connected to ground.

The pickup not working is another problem. Could be that a pickup wire got disconnected, something came apart at the switch, etc. You will have to go through the connections and check them (find a wiring diagram if you need one).

You should check all of the solder joints in there anyway. The wiring shouldn't be coming apart unless there are bad solder joints, in which case others may be bad too.
06-18-2005 04:44 AM
DotNetTim
Wiring problem?

Hey guys.. I was getting a ton of buzz and then my Tone Zone wasn't working in the split or number two position where it's supposed to split with the single coil in the middle.. Anyway, I'm trying to fix it, and I took the pick guard off and I see this black wire that comes from the Trem I think.. It's loose? It looked like it had been wired to one of the lugs on the 5 way switch as one of them has a wire missing.. well, I stick it on there, and now it's louder than ever.. and my Tone Zone isn't working.. Help! There's another black wire that's screwed into the paint on the bottom of the route. I assume it's a ground or for noise, but I thought the wire from the trem was the ground? If so, where does it go? To the volume pot?

Thanks
Tim

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome