Jemsite - Reply to Topic
Pickups & wiring Discussion about pickup types, replacements, recomendations, switching, wiring diagrams and sustainer systems for ANY guitar, JEMs included.

Thread: 777DY wiring question(parallel/series) +volume question Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Jemsite forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address

IMPORTANT: You will be required to activate your account so please ensure that your email address is correct.

If you do not receive your activation check your spam folder before using the CONTACT US form (at the bottom right of each page).



Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
11-16-2004 07:06 AM
mko
777DY wiring question(parallel/series) +volume question

Hi it's Marko from italy.

Recently I got a nice '91 777DY. I got 2 questions to ask:

The volume pot was acting strange. Moving the pot, the volume didn't change until you turn the pot all the way down. I had only full volume or no volume at all, nothing in between.
I tought the pot is broken so I removed the pickguard to replace it. After replaced with the new one (Dimarzio) I noticed that nothing changed.
I realizaed that the pot's acting was due to the capacitor and condenser soldered to the pot.
Is this thing normal in a jem? Since it's not something I like, I need to figure out the correct components.

The other strange thing is that a found that the red and green wire from the paf pro's are soldered together to the swicth, while the bare, black and white are soldered to the pot. Similiar to the diagram bellow:
http://www.jemsite.com/tech/img/t_wd_777i.jpg

Is this normal? Does it mean that the humbuckers are wired in parallel instead of serial?

Many thanks for any help

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome