To całkiem niezły wykres! Jest subiektywny, ale co tam, facet wydaje się znać na rzeczy. Chciałbym zobaczyć numer "szczytu rezonansowego". To częstotliwość, przy której przetwornik jest najsilniejszy i może wiele powiedzieć o dźwięku. Dla mnie mówi mi, jak dźwięk uderzy w wzmacniacz. Jeśli najgorętsza częstotliwość jest wyższa, to masz bardziej lodowaty, szklisty przetwornik z ostrzejszymi harmonicznymi. Jeśli jest niższa, będziesz miał gładszy, bardziej zaokrąglony dźwięk. To wciąż mylące, ponieważ drugi i trzeci szczyt mogą cię całkowicie zaskoczyć, jak w przypadku Freda lub Megadrive, ale warto to zauważyć.
Dimarzio tego nie podaje, więc jeśli wykres mówi, że średnie to "7", no cóż, 7 gdzie? Wysokie średnie, niskie średnie, ogromne, tłuste średnie dookoła, czy cienki, wah-podobny szczyt średnich? Szyjka breed brzmi jak super distortion, ale s.d. to okropny przetwornik szyjny, ponieważ ta ocena "7.5" średnich to bardzo szerokie, tłuste niskie średnie, w przeciwieństwie do breedów. Myślę, że tu wchodzą w grę opisy katalogowe, ale są one tak zorientowane na rynek, że czasami mówią więcej o byciu gwiazdą rocka niż o rzeczywistych cechach fizycznych przetworników. Więc wciąż musisz je kupić i wypróbować