Nie rozumiem tego. Wszyscy wymieniają standardowe przetworniki mostkowe w RG na Tone Zone. Ibanez używa Tone Zone w kilku RG z wyższej półki. Dlaczego?
Wziąłem dziś wszystkie moje gitary Ibanez i zrobiłem małe porównanie, aby zobaczyć, co się dzieje z przetwornikami. Oto, co usłyszały moje uszy:
Ibanez V2: Naprawdę słaby, słaby przetwornik o słabej definicji
Ibanez V8: Całkiem dobry przetwornik, dobry zakres i definicja, gorący
DiMarzio Tone Zone: Lepszy niż V2, ale nie tak gorący jak V8, trochę mulisty
DiMarzio Super Distortion: Bardzo gorący, świetna definicja, niesamowity crunch
DiMarzio MegaDrive: Super gorący, niesamowity crunch, metalowy przetwornik na całej linii
Mam Tone Zone w przykręcanym USA Jacksonie i nigdy tak naprawdę go nie lubiłem. Nie nienawidziłem go, po prostu nie byłem pod wrażeniem. To samo dotyczy Ibanez RG, jest OK, ale z tak wieloma innymi lepszymi, gorętszymi, bardziej zdefiniowanymi przetwornikami, jaka jest atrakcja? Osobiście wolałbym DiMarzio Super Distortion, Lawrence L-500, Duncan Distortion, EMG 81 lub 85 niż Tone Zone.
Wziąłem dziś wszystkie moje gitary Ibanez i zrobiłem małe porównanie, aby zobaczyć, co się dzieje z przetwornikami. Oto, co usłyszały moje uszy:
Ibanez V2: Naprawdę słaby, słaby przetwornik o słabej definicji
Ibanez V8: Całkiem dobry przetwornik, dobry zakres i definicja, gorący
DiMarzio Tone Zone: Lepszy niż V2, ale nie tak gorący jak V8, trochę mulisty
DiMarzio Super Distortion: Bardzo gorący, świetna definicja, niesamowity crunch
DiMarzio MegaDrive: Super gorący, niesamowity crunch, metalowy przetwornik na całej linii
Mam Tone Zone w przykręcanym USA Jacksonie i nigdy tak naprawdę go nie lubiłem. Nie nienawidziłem go, po prostu nie byłem pod wrażeniem. To samo dotyczy Ibanez RG, jest OK, ale z tak wieloma innymi lepszymi, gorętszymi, bardziej zdefiniowanymi przetwornikami, jaka jest atrakcja? Osobiście wolałbym DiMarzio Super Distortion, Lawrence L-500, Duncan Distortion, EMG 81 lub 85 niż Tone Zone.